Een natuurlijke ooglook creëren

Een natuurlijke ooglook creëren

Een natuurlijke ooglook creëren. Hoe doe je dat op een facechart?

Een natuurlijke ooglook creëren op een facechart. Hoe moeilijk kan dat zijn? Dat dacht ik, voor ik begon. Maar Ohw My Lord! Natuurlijk heb ik daarvoor niet de makkelijkste facechart uitgekozen, maar daar kwam ik pas achter toen ik aan de ooglook begon. Hahaha. Gelukkig begon het volgende hoofdstuk in Liza’s boek met de oogkleur. Ik zal eerlijk zijn met jullie: Ik heb de makkelijkste technieken uitgeprobeerd. Dus de makkelijkste manier om een oogkleur te creëren en de makkelijkste manier om de oogschaduw te creëeren. Omdat ik echt van het begin af aan de basics wil leren. Uitbreiden komt bij de volgende facecharts aan de orde.

Ik heb gekozen voor bruine ogen dit keer!

De ogen een kleur geven

Liza geeft 4 variaties om een natuurlijke oogkleur te creëren. Ik heb voor de tweede variatie gekozen. De eerste is met waterverf. Dat had ik niet in huis, en voor de tweede variatie gebruik je oogschaduw en dat had ik wel! Oogschaduw en een wattenstaafje. Omdat je iris altijd meerdere kleuren heeft, gebruikte ik donker bruin voor om de pupil, dan een lichtere bruin iets meer naar buiten en met een gele kleur ging ik er nog overheen. Zodat er meer diepte in de iris komt. Liza geeft aan dat er ook veel licht en schaduw in het oog aanwezig zijn. Dus ze leert ons een schaduwrandje aan te brengen onder het ooglid, en met tip-ex lichtpuntjes in het oog te zetten.

Wat een verschil! Het is echt ongelofelijk dat zulke kleine aanpassingen zo’n groot verschil maken!

Een natuurlijke ooglook creëren

Met een natuurlijke ooglook creëren bedoel ik hier de oogschaduw look. Dit is hoofdstuk 6 in Liza’s boek. Ook hier geeft ze 4 variaties waarvan ik er een heb gekozen. Nu moet ik eerlijk zeggen, ik kon niet wachten om te leren een ooglid te maken. En ik kan je vertellen dat is behoorlijk moeilijk! Ik dacht eerst ik de variatie 1. De look met een wing liner. Maar later bedacht ik me, ik maak alleen het ooglid. Dus hieronder zie je het resultaat! Met een stuk overtrek papier heb ik de schaduw van het oog lid gemaakt. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik ongeduldig was. Dus ik heb het niet netjes gedaan. Echt stom! Want nu is het linker ooglid rechter dan het rechter ooglid. Dat is een goeie les! En het mooie is, ik kan niemand de schuld geven behalve mezelf. Hahaha!

Ongeduldia is my middle name

Mijn man noemt mij soms Prinses Ongeduldia. Omdat ik ongeduldig kan zijn. En ook nu weer was ik dat. Ik ben begonnen aan de wimpers zonder dat ik het hoofdstuk van Liza erbij heb gepakt. In een eerdere workshop van Liza in april 2018 heeft ze het mij al geleerd. En in de jaren erna heb ik wimpers al flink geoefend op de facecharts van M.A.C. toen ik daar nog werkte. Dus ik dacht: “Dit doe ik ff.” Bahaha, ik val nu toch een beetje door de mand. Conclusie: buiten dat ik leer hoe ik een facechart moet maken, leer ik nu van Liza eigenlijk een belangrijke levensles: “Geduld is een schone zaak!” Misschien is dat nog wel veel meer waard! Bedankt Liza! 😀 Ik ga voorlopig nog flink oefenen zowel op de facecharts als op mijn geduld ;-p

Britstyle

Related Posts

Your facechart’s eyes.

Your facechart’s eyes.

A perfect facechart skintone

A perfect facechart skintone

How to start your facechart?

How to start your facechart?

Facechart Queen book review

Facechart Queen book review

1 Comment

  1. BRITT! Je ziet zo goed dat je de stappen volgt en wat ongelooflijk mooi ziet het eruit! Zo clean, de overgangen zo goed, en het gebruik van licht en schaduw. Top. En top blog ook🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *