Een perfecte facechart skin tone

Een perfecte facechart skin tone

Hoe bouw je de huid op?

Een facechart skin tone is niet makkelijk op te bouwen. Maar gelukkig hebben wij Liza’s hoofdstuk 4 in het Facechart boek! Ik vind het ontzettend spannend om te beginnen. Maar als ik begin aan het hoofdstuk valt het mee. Liza geeft ons eerst les in de facial features. En dat is handig want meteen weet je hoe elk deel van het gezicht heet. Ik kende het woord ‘philtrum’ bijvoorbeeld niet. Nu weet ik wat dat betekent! Je vindt het op pagina 82 in het boek!

NYX Facechart by Liza Kondrevich The Fierce.
Lekker ontspannen een avondje op de bank aan mijn facechart werken!

De facechart skin tone opbouwen

Voor mijn facechart gebruik ik NYX facechart The Fierce. Liza drukt me meteen op het hart dat ik ABSOLUUT NOOIT corrector, foundation of concealer mag gebruiken. Simpelweg omdat die producten niet gemaakt zijn voor papier, maar voor de echte huid. Papier wordt er lelijk van en je krijgt niet het beoogde effect. Dus ik kies voor Mehron celebré pro hd Contour/highlight pressed powder palette (zie hier). Hier zitten 12 verschillende kleuren skintone pressed powders in. Dus perfect voor mijn facecharts!

Het belang van licht en schaduw

Maar hoe krijg je met die poeder een facechart skin tone die perfect is? Voordat we naar dat antwoord gaan, krijgen we eerst nog les in licht en schaduw. Eigenlijk, zegt Liza, is alles daaruit opgebouwd. Maar tussen direct licht en schaduw zitten nog andere gradaties: direct licht, indirect licht, highlight, schaduw, reflectielicht en gradient. Dit is belangrijke informatie als je een realistische facechart wil maken. Je vindt namelijk altijd licht, schaduw en reflectie licht op een gezicht. Als je dat begrijpt, wordt het maken van een realistische facechart makkelijker.

Eindelijk gaan we een facechart skintone opbouwen!

Het kon me niet snel genoeg gaan, maar ik wilde echt even aandacht besteden aan de andere hoofdstukken. Maar nu toch echt beginnen we met de facechart. Aan de hand van foto’s legt Liza stap voor stap uit hoe je precies de schaduwen zet op je facechart. We beginnen met een basiskleur. Ik meng de kleuren light en medium van het palet. Omdat de ene wat geler is en de ander een rodere ondertoon heeft. Met een donkerdere kleur breng ik schaduw aan. Voor de blush gebruik ik 3 kleuren uit het NYX Ultimate palet brights die ik met elkaar meng.

een facechart skin tone die perfect is.  The Facechart book drawing with makeup by Liza Kondrevich
Hoe maak je een perfecte facechart skin tone? Nou zo!

De ULTIEME TIP!

En eindelijk, eindelijk , eindelijk is ‘ie daar dan! Dé tip waardoor ik nu eindelijk begrijp, hoe je die flawless facechart skin tone krijgt. Met een wattenschijfje ga je voorzichtig over je facechart en wrijf je als het ware alles glad. Het resultaat is echt ongelofelijk! Er zit nu zoveel diepte in mijn facechart! Dit is me nog nooit eerder gelukt. Die uitleg aan de hand van foto’s is fantastisch. Zoals je ziet op mijn foto hieronder is het heel erg goed gelukt. Ik heb wel twee foutjes gemaakt. Eén bij de kaaklijn, die oogt wat donkerder en rommeliger. Ik was iets te ongeduldig en had een penseel gebruikt die nog niet helemaal gedroogd was. En bij de linker wang zit een roze streep. Ook hier was ik iets te ongeduldig aan het aanbrengen. Hihi.

Dus een perfecte facechart skin tone maken…

…daar heb je geduld voor nodig. En daarnaast schone en vooral droge penselen. Maar de uitleg van Liza kan niet missen. Ik zou bijna zeggen: “Een kind kan de was doen!” Maar dat is ook niet helemaal waar. Je moet zelf wel goed aandacht aan je werk besteden. Het voordeel is, dat als je bezig bent met je volle aandacht, het ook een mooie zen-oefening is.

In dit zelfde hoofdstuk is er ook een ‘skin tone version 2’ uitleg. Dit is voor de meer gevorderde facechart talenten. De spullen hiervoor heb ik nog niet in huis, dus deze versie zal ik een andere keer apart reviewen. Volgende keer: Hoofdstuk 5: Realize real eyes! Spannend!

Een facechart skin tone. Facechart basis. NYX Facechart by Liza Kondrevich review by Brit Rietveld
Een facechart skin tone door Britstyle.nl

Britstyle

Related Posts

Your facechart’s eyes.

Your facechart’s eyes.

A perfect facechart skintone

A perfect facechart skintone

How to start your facechart?

How to start your facechart?

Facechart Queen book review

Facechart Queen book review

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *