Het Emma kussen, mijn nieuwe liefde

Het Emma kussen, mijn nieuwe liefde

Ruim 25 jaar, nee misschien zelfs wel 35 jaar, heb ik op hetzelfde kussen geslapen dat mijn moeder ooit gemaakt heeft. Het was een katoenen sloop met heel veel stukjes foam erin. Als ik dit vertel, is dat de walging van menig mens en vooral van menig kussen verkoper. Immers, je moet het liefst elke vier, vijf jaar van kussen wisselen. Ik deed dat niet. Ik waste mijn kussen regelmatig maar vernieuwen? Nee! Wij waren decennia lang het beste slaapkoppel dat er was.

Op reis

Mijn kussen had me door mijn kindertijd gesleept, mijn tranen opgevangen na mijn eerste liefdesverdriet. Ze was er als ik ziek was, als ik uitgeput in slaap viel na een feestje en ze had meerdere vriendjes en zelfs mijn huidige echtgenoot ontmoet. We hebben samen heel Europa doorkruist. Van Noorwegen tot Italïe elk nachtje dat ik niet in mijn eigen bed sliep, was mijn kussen mee. We waren onafscheidelijk.

Mijn kussen (met groene sloop) op de boot naar Finland <3

Verhuizen

Een jaar terug besloten mijn man en ik te gaan verhuizen. We kochten een nieuw goed boxspring bed en een “goed” kussen. Om niet in de verleiding te komen mijn oude kussen weer te pakken, heb ik haar heel rigoreus in de afvalbak gegooid. De verkoper had gezegd dat mijn kussen oud en vies was. En vol bacteriën zat. Ondanks dat ik m nagenoeg elke week waste, was dat nog niet genoeg. Het kussen moest weg. “Het duurt ongeveer een maand voor je aan het nieuwe kussen bent gewend,”zei de verkoper.

Spijt

Ik ging liggen. Het nieuwe kussen lag te laag. Het nieuwe kussen rook niet lekker Ik kreeg een stijve nek en rugpijn van het nieuwe kussen. Ik hield niet van het nieuwe kussen, had spijt. Ik miste mijn oude kussen en ik wilde het nieuwe kussen weggooien, maar ik had nog niks anders.

Het Emma kussen van Emma matras
Lekker slapen op mijn nieuwe Emma kussen

Emma kussen

Toen kwam het moment dat ik het Emma kussen mocht testen. (Ja die van Emma matras) Wauw! Wat een mooierd! Ze is dikker dan de vorige, met wel drie lagen foam erin, dus je kan haar ook smaller maken. Ik voelde de kriebels in mijn buik toen ik de Emma kussen demonstratie op de blogboot kreeg. Dit voelt… dit voelt….zou het? Zou het echt? Ik kon niet wachten! Na de blogboot racete ik naar huis. Dit zou het kunnen zijn! Ik haalde het kussen uit de verpakking. Rende naar boven, gooide het andere kussen aan de kant en liet mijn hoofd zakken op het Emma kussen. Ze voelde zacht, ze rook lekker. Ze was de juiste hoogte! Dit is liefde! Ik sloot mijn ogen en wist het zeker: “Emma en ik gaan mooie avonturen beleven samen.”

Slaaptips? Lees ze hier!

Verpakking Emma Kussen van Emma matrassen
In deze doos zat mijn nieuwe vriendin

Twee soorten Emma kussens

Omdat natuurlijk niet ieder mens hetzelfde is, heeft Emma matras twee verschillende kussens ontwikkeld, die je aan je eigen behoefte kan aanpassen:

Micro-fiber kussen: Dit kussen bestaat uit micro-vezels en heeft een dikke en een dunne vulling. Je haalt er eentje uit en je slaapt op een dunner kussen. Het materiaal is ademend en door de micro-vezels blijft het kussen de hele nacht koel. Het hele kussen ( dus de hoes en de inhoud) kun je op 60 graden wassen.

Foam kussen: Dit is mijn kussen! Het is van schuim en steviger en dikker. Het kussen blijft in vorm en is ideaal voor zij-slapers zoals ik. Maar ik zelf kan ook prima op mijn rug liggen met dit kussen. Ook dit kussen blijft lekker koel de hele nacht en kun je in hoogte aanpassen door één van de lagen eruit te halen. De hoes kun je wassen op 60 graden. Het foam niet.

De kussens zijn geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. En Emma heeft het 100 dagen beleid op al haar producten. Dit houdt in dat je het product 100 dagen mag proberen. Als het dan niet goed is, krijg je je geld terug. De geretourneerde producten worden hergebruikt, maar niet als Emma-product.

Britstyle

Related Posts

Het insta-museum.

Het insta-museum.

S&NAP: Work in Progress III

S&NAP: Work in Progress III

S&NAP: Work in Progress II

S&NAP: Work in Progress II

S&NAP: Work in Progress I: Theaterdier

S&NAP: Work in Progress I: Theaterdier

3 Comments

Reacties zijn gesloten.